About
Italiaans smaken, Belgische traditie
België heeft een onberispelijke reputatie wat varkenshouderij betreft. We mogen onszelf gerust specialisten noemen. Hermeline en Reinaard zijn van kinds af aan gepassioneerd door varkenshouderij. Ze verzorgen en kweken al meer dan 10 jaar varkens volgens familietradities, ver weg van het industriële proces.
The secret ingredient
is always love.
Van boer tot bord
Reinaard genoot een extra opleiding tot slager. Zijn droom om authentiek varkensvlees tot op het bord van de consument te brengen, wordt werkelijkheid met Il Rosso. Voor de kenmerkende smaakvolle recepturen, ging hij te rade bij Italiaanse vakmannen.
Het resultaat zijn smaakvolle vleesbereidingen die teruggaan naar de essentie: traditie en smaak.
Biologisch gekweekt
Dierenwelzijn is voor Il Rosso van het grootste belang. De dieren ontwikkelen zich op hun eigen ritme en zo natuurlijk mogelijk.
- Biologische voeding met lokale granen
- Vrije uitloop en weidegang
- Nestjes en hokken gevuld met stro
- Biggen blijven langer bij de zeug
Tijd, geduld en respect dragen bij aan gezonde varkens, die goed in hun vel zitten. Het bewijs zit ‘m in de staart, letterlijk zelfs. Lange, sierlijke krulstaarten staan symbool voor varkens die een goed leven leiden.
Meer weten over onze ambachtelijke aanpak?